14 nov 2011

Cada restaurant espanyol llença 2,5 quilos de menjar cada dia

Això representa un 4% del total d'aliments que porten a taula. I si anem sumant sumant, arribem a les 63.000 tones de comestibles que el sector de la restauració elimina cada any a Espanya.


Totes aquestes dades s'extreuen d'un estudi que ha fet la Federación Española de Hostelería y Restauración (FEHR) i Unilever Food Solutions. Tot i que la mala previsió (a l'hora de fer la compra) és la causa principal del problema, tampoc es poden menysprear factors com la data de caducitat o el menjar que els clients deixen al plat (10%). 

Per intentar reduir aquestes xifres, els autors de la investigació han publicat una guia (Trabaje de manera inteligente: Abra los ojos ante los desperdicios) amb consells dirigits als restauradors. A continuació us en deixem alguns, que també podem (i hem d') aplicar a casa nostra:
1) Guardeu els ingredients de forma ordenada i fàcilment accessible, per controlar en tot moment l'estoc que teniu. D'aquesta manera, estalviareu temps i evitareu compres innecessàries.
2) Intenteu ser flexibles i proactius per tal d'aprofitar aquells ingredients que estan a punt de caducar, o que us han sobrat d'un altre àpat. I és que recordeu que a la cuina hem d'aprendre a improvisar ;)
3) Adeqüeu la mida de les racions segons els comensals: val més posar plats petits i que la gent repeteixi, que no pas que sobri menjar al plat i l'hàgim de llençar!

I si a casa teniu més trucs que us ajuden a aprofitar el menjar, o a controlar-lo perquè no s'us faci malbé, no dubteu a deixar-nos un comentari aquí al blog d'Aula Gastronomica... Entre tots hem d'anar millorant per reduir aquesta pila de menjar perdut!

No hay comentarios:

Publicar un comentario