30 dic 2011

Agramunt estrena el Museu del Torró i la Xocolata

Des del 20 de desembre ja podeu veure en directe com es fabriquen els mítics torrons Vicens i, alhora, descobrir com ha canviat el seu procés d'elaboració al llarg dels anys. Tot plegat és possible gràcies al nou Museu del Torró i la Xocolata, un espai situat a Agramunt (al costat de les fàbriques de l'empresa) i que va ser inaugurat pel conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

Des de l'any 1775 Torrons Vicens combina ingredients de qualitat amb un savoir-faire que ja ningú qüestiona. Al contrari, són molts els catalans que Nadal rere Nadal cauen a la temptació de les seves dolces receptes.

De fet, i segons les previsions de la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) Torrons d'Agramunt, el 2011 es vendran un 20% més de barres de torró que l'any passat. Això significa un total de 800.000 barres, un 90% de les quals es distribueixen en la campanya de Nadal (entre l'1 de novembre i el 31 de desembre).
Precisament, el responsable de Torrons Vicens, Àngel Velasco, va assegurar fa uns dies que els torronaires d'Agramunt s'estan consolidant cada vegada més a Catalunya, guanyant posicions respecte el tradicional lideratge dels productors de Xixona (País Valencià).

No hay comentarios:

Publicar un comentario