19 mar 2012

Pep, Pepa, Josefina...dolces felicitats!

19 de març, Diada de Sant Josep, Dia del Pare... sigui quina sigui la vostra celebració, avui no hi ha dubte que el dolç per excel·lència és la crema catalana. Una recepta ja descoberta a l'època medieval (la podeu trobar als receptaris de Sent Soví i el Llibre del Coch) i que és considerada una de les postres més antigues d'Europa.

Aquí us en deixem la versió de Can Jubany, per si la voleu provar a casa!

CREMA DE SANT JOSEP
*Ingredients:
-900 gr de llet
-100 gr de nata
-200 gr de sucre
-40 gr de maizena
-8 rovells d'ou
-la pell i el suc d'una taronja

*Elaboració:
-Barregem el rovell d'ou, el sucre, la maizena, el suc de taronja i la pell, amb un batedor.
-Ho afegim a la llet i la nata i ho posem a coure al foc, fins que espessi.
-Ens ha d'arribar a uns 82ºC, ja que si la coem massa es tallarà i farà grumolls.
-Un cop cuita, la colem i reservem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario