16 feb 2012

Per dijous llarder botifarra menjaré

Dijous gras, dijous llarder, "dia de l'ou i el porc", "dia de la truita"... Sigui quin sigui el nom que li posem, el cas és que avui donem la benvinguda al Carnaval i ho fem amb la gastronomia com a protagonista principal.

Els àpats amb la família, a la feina o a l'escola estaran marcats per la botifarra d'ou, les truites i la tradicional coca de llardons. Sembla que antigament eren els més petits de la casa qui anava per les cases fent recollida d'ous, per després elaborar les famoses i variades truites. Avui, moltes escoles i grups d'amics ho celebren amb el més modern "pongo": "yo pongo las patatas", "yo pongo la tortilla", "yo pongo la bebida"... En qualsevol cas, i sigui quina sigui la vostra comanda, l'important és compartir el menjar i una bona estona amb les persones que estimeu!

Per Dijous Gras, botifarra fins al nas

Tot i que cada poble i ciutat té la seva festa, us recomanem la de Vilanova i la Geltrú, on avui mengen amanida amb salsa de xató, tot tipus de truita (carxofes, mongetes, botifarra, pèsols...) i, per si no fos suficient, ho arrodoneixen amb la coca de llardons i la merenga...una merenga que va perfecte per acabar el dia amb unes quantes empastifades!

No hay comentarios:

Publicar un comentario