29 feb 2012

La dieta mediterrània va bé per la memòria

Són moltes les investigacions que, des de ja fa uns anys, han posat damunt la taula la importància de cuidar l'alimentació, com a factor clau a l'hora de combatre l'envelliment. La novetat és que als benficis ja coneguts de fruites, verdures i peix, ara hi hem d'afegir un altre component antioxidant: els polifenols, que trobem per exemple a l'oli d'oliva i les nous.

Així ho revela un estudi fet entre persones grans (amb elevat risc de patir malalties cardiovasculars) i liderat per l'Hospital Clínic de Barcelona. En aquesta investigació s'ha comprovat que el consum d'oli d'oliva verge i el cafè afavoreixen la memòria verbal, mentre que les nous milloren la memòria de treball. Per la seva banda, el vi (sempre amb un consum moderat) també tindria resultats positius en la funció cognitiva global.

Tots aquests productes rics en polifenols (i, per tant, amb un elevat poder antioxidant), redueixen doncs els efectes del declivi cognitiu propi de l'envelliment. Una conclusió que s'anirà confirmant gràcies al seguiment que es farà d'aquests participants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario