- Alemanya i Gran Bretanya són els països més "panarres", amb el 60% de la producció europea d'aquest aliment.
- Estadísticament, nosaltres mengem menys pa que els nostres avis. A Espanya l'any 1964 es consumien 134 quilos de pa per persona i any, mentre que actualment la mitjana és de 58 quilos.
- Tot i que se'n fan de diversos cereals, el més comú a casa nostra és el de blat. En canvi, a l'Amèrica Llatina el seu ingredient estrella és el blat de moro (el de les conegudes "tortillas").
- A l'Àsia, el pa (tal i com l'entenem nosaltres) està poc estès. I és que l'arròs i els fideus fan la seva funció, com a acompanyament de molts plats.
- A l'Àfrica el pa blanc de farina de blat és un producte molt apreciat, gairebé considerat de luxe. És més fàcil de trobar en aquells països on la cultura francesa hi té una certa influència.
- El "bunny chow" és un pa farcit de curri i que té molt èxit a sud-Àfrica.
Si voleu aprendre a fer, vosaltres!, el pa podeu apuntar-vos al curs de cuina que organitzem a Aula Gastronòmica el pròxim divendres 20 de gener a les 8 del vespre.
Perquè, ja sabeu què diuen... amb pa i amb vi es passa millor el camí ;)
No hay comentarios:
Publicar un comentario