13 mar 2012

Com reutilitzar les oueres?

Els ous els podem cuinar fregits, bullits, estrellats... Sens dubte, es tracta d'un dels productes més versàtils i utilitzats a les nostres cuines.

Doncs bé, des d'Aula Gastronòmica avui us proposem algunes maneres d'aprofitar-ne, també, les oueres!

1) Per plantar-hi llavors. Un cop la planta comenci a créixer, podeu trasplantar-la al test o a l'hort, i el cartró ja es descomposarà sol...
2) Per embolicar objectes delicats. De la mateixa manera que les oueres protegeixen els ous, també les podem aprofitar a elles per transportar el televisor, plats...i sense que es trenquin!
3) Per classificar botons, clips...i una gran varietat d'objectes diminuts i d'aquells que sempre perdem.
4) Per decorar la casa per Nadal o en motiu de qualsevol altra celebració, podeu divertir-vos pintant les oueres amb els més petits de la casa! Per exemple, per convertir-les en un mòbil per al germanet acabat de néixer...
5) Parlant de manualitats, les oueres (de cartró o plàstic) són un recipient perfecte perquè hi pugueu fer les vostres barreges de pintura...fins a aconseguir la paleta que vosaltres voleu! Un cop fet, només cal que llenceu el cartró o plàstic al contenidor corresponent, sense haver de netejar.
6) Per començar un foc: ara que és temps de calçotades i carns a la brasa, podeu omplir les oueres amb serradura i una mica de cera desfeta. Així, quan necessiteu encendre un foc de forma ràpida, podeu arrencar i utilitzar una porció de les oueres!
7) Per fer glaçons de gel. Teniu un àpat a casa i la glaçonera se us ha quedat petita? No us preocupeu, només heu d'improvisar-ne una altra amb una ouera de plàstic.

Ah, i el consell més lògic: guardeu les oueres i porteu-les al mercat, perquè us les reomplin o perquè les puguin reaprofitar els mateixos venedors. D'aquesta manera, reduïrem residus i ajudarem una mica més a protegir el medi ambient :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario