2 mar 2012

Idees per un cap de setmana ben gustós

Sembla que la setmana que ve tornen les pluges, però mentrestant...aprofitem el bon temps d'aquest cap de setmana!
Mongetada popular, Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental): Quant temps fa que no gaudiu d'un esmorzar de forquilla? Si teniu ganes de tastar la famosa mongeta del ganxet, aquest dissabte 3 de març podeu fer-ho i molt ben acompanyats. A la rambla Lluís Companys (a Sant Quirze del Vallès), a dos quarts d'onze del matí, el col·lectiu Cuina Vallès repartirà més de 30 quilos de mongeta, acompanyada de botifarra i el clàssic porró de vi.
Amb la panxa ja una mica més plena, es podrà passejar tranquil·lament pel Mercat Ecològic, on hi trobareu aliments de temporada i de proximitat, tot respectuós amb el medi ambient.

Festa Slowoli, Barcelona (Barcelonès): L'oli és un dels productes més emblemàtics de la dieta mediterrània i aquest dissabte els amics d'Slow Food Barcelona li dediquen tota una festa! A partir de les 11 del matí, al Mercat de Santa Caterina, podreu descobrir (gratuïtament) deu olis verges monovarietals i catalans. És el cas, per exemple, de la coneguda arbequina, però també d'altres varietats com la sarrut, la morruda, la sevillenca, la vera, la rogeta, l'argudell, la corivell...
A les 12 del migdia també s'ha organitzat una activitat per a nens: un taller on se'ls ensenyarà a preparar una recepta bona bona!
A la una, els més grans podran participar al Taller de Salses Untuoses Km0, per descobrir noves receptes amb oli i poder-les practicar amb els cuiners dels restaurants Allium, Mam i Teca i Montiel.
Això sí, si us interessa anar-hi...reserveu plaça!
 
Ah, i recordeu que divendres 9 de març a Aula Gastronomica organitzem un exquisit maridatge de vins i formatges. Aviseu als vostres amics i apunteu-vos-hi!

No hay comentarios:

Publicar un comentario