16 mar 2012

Demà és festa, Sant Josep la fa...

Aquest cap de setmana ve marcat per la pròxima diada de Sant Josep (19 de març) i segurament molts de vosaltres ho aprofitareu per menjar la tradicional crema amb família o amics. Si us interessa completar-ho amb alguna sortida ben gustosa, des d'Aula Gastronòmica us animem a tastar...
Fira de Sant Josep i 18ena Fira del Brunyol, Figueres (Alt Empordà): Com alguns ja sabeu, a la zona de l'Empordà dels bunyols en diuen brunyols, i aquest dolç constitueix un dels productes més emblemàtics del territori (sembla que els moriscos ja en menjaven!). Doncs bé, si voleu tastar aquestes delicioses llepolies, dissabte us recomanem que visiteu la fira d'alimentació i artesania que es farà pels carrers Sant Josep, Verge Maria, Sant Vicens i Sant Pau, i també a la plaça Josep Pla de Figueres. I, tranquils, que de bunyols n'hi ha per tothom...es veu que en tenen preparats prop de 500 quilos!
Els organtizadors de la festa són de l'Associació Amics de Sant Josep.


Fira Gavarres. Caça, pesca i mostra gastronòmica, Cassà de la Selva (Gironès): Aquest cap de setmana Cassà de la Selva ha preparat un munt d'activitats per descobrir alguns dels oficis més antics de la humanitat: la caça i la pesca. Tant dissabte com diumenge, al Pavelló Polivalent, podreu gaudir de la fira d'artesania, de passejos amb ponis per als més petits, podreu veure com es fan proves de treball amb gossos de rastre, descobrir com es fa la caça del cèrvol, etc. A més, i fins el 15 d'abril, els restaurants i pastisseries de la zona prepararan menús dedicats a la cuina de caça i pesca.
Aquí hi teniu tota la informació.

Mercat de l'olla i la caldera, Caldes de Montbui (Vallès Oriental): Hi caben tantes coses dins d'una olla! Per comprovar-ho, només heu de passejar aquest cap de setmana per la vila termal de Caldes de Montbui, on trobareu una gran varietat d'activitats que tenen com a objectiu recuperar les tradicions i els orígens de la vila. Així, podreu veure com es feien alguns oficis antics com el terrisser, el calderer, la filadora...també hi ha una completa fira d'artesania (130 parades) i demostració culinària de llegums i altres ingredients típics de la zona. Per arrodonir-ho tot plegat, als restaurants del poble hi podreu gaudir de la Setmana Gastronòmica de l'Olla i la Caldera. Aquí en teniu els detalls.

2 comentarios:

  1. Què bons que són els bunyols de l'Empordà, gairebé m'agraden més que la crema!

    Petons!
    Anna

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tens raó, els bunyols són boníssims!
      Tot i que la crema també... Avui us en deixem una recepta de Can Jubany :)

      Eliminar