Els bolets són els grans protagonistes de la tardor: desperten l'instint dels excursionistes, la creativitat dels cuiners i la gana dels comensals. De fet, la seva importància dins la gastronomia i la cultura catalana també es deixa entreveure en un gran nombre de frases fetes... A veure si ens ajudeu a completar la llista!
- "Clavar un bolet": donar un cop a algú.
- "Conservar-se com un rovelló": mantenir-se en bon estat de salut, sense que es noti el pas del temps.
- "A tot arreu se'n fan de bolets, quan plou": que equivaldria a l'expressió castellana "en todas partes cuecen habas" (a tot arreu passen desgràcies, hi ha gent que té certs defectes, etc.).
Per cert, que si voleu descobrir més coses del món dels bolets, apunteu-vos al curs que organitzem a Aula Gastronòmica pel pròxim dijous 10 de novembre: explicarem com els podem reconèixer i descobrirem (i tastarem) algunes receptes de bolets. T'hi animes?
No hay comentarios:
Publicar un comentario